VARMRÄTTER


Örtpanerade fläskfilémedaljonger med ostronskivlingsås


 
 


 
4 pers.

600 g fläskfilé
1 burk persillade
100 g ostronskivling, strimlad
0,5 lök, finhackad
salt
peppar
smör till stekning


Sås:
1 dl vin, rött
2 dl vatten
2 msk kalvfond, konc
2 dl grädde


Till servering:
4 port rösti
 
  Hetta upp en kastrull med 2 msk smör, bryn svamp och lök i 3-4 minuter.
  Häll på rött vin, fond, vatten och grädde. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  Smaka av med salt och peppar, red vid behov.
  Skiva fläskfilén i 2 cm tjocka bitar, platta ut dem med knivbladet, vänd medaljongerna i persillade.
  Hetta upp en panna med smör och stek medaljongerna på båda sidor tills de är klara. Servera direkt

2004-10-31

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept