VARMRÄTTER


Werner Vögelis fläskkotletter i senapsgräddsås

 

 

 

 

Portioner: 4


4 st fläskkotletter
1 msk vetemjöl
50 g smör
3 msk finhackad schalottenlök
2 msk hackad persilja
1 tsk slottssenap
1 tsk fransk senap
1 dl vitt vin eller vatten
2 dl vispgrädde
salt och vitpeppar från kvarn

  Smält 50 g smör i pannan. Salta kotletterna med 1tsk salt och vrid några varv med vitpeppar från kvarn. Mjöla dem lätt. Lägg kotletterna i pannan precis när smöret börjar ta färg och slutar bubbla. Stek dem i lagom värme (får ej koka!) ca 7 min. på varje sida (beroende på tjockleken).
  Ta upp kotletterna och lägg dem på fat. Håll dem varma. I samma panna fräser man schalottenlöken (ca 2 min.) under omrörning med en träslev e dyl. . Tillsätt därefter 2 msk hackad persilja och till sist senapen.
  Häll på vinet eller vattnet och låt det hela få ett uppkok. På så sätt får man med alla smakämnena. Häll i vispgrädden och låt sjuda 3 min.
  Smaka av och tillsätt ev mer salt och peppar.

2004-11-07

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept