VARMRÄTTER


Lantsallad med rökt sidfläsk och rosa dressing

 

 

 

Portioner: 4

1 knippe plocksallad
1 knippe ruccola
1/2 gurka, skalad och tärnad
2 morötter
1/4 blekselleri
några dillkvistar
1 schalottenlök
200 g rökt sidfläsk
2 tortillasskivor
olivolja
vinäger

Dressing:
1 msk majonnäs
1 dl crème fraîche
1 msk ketchup
1 tsk grön tabasco

salt och peppar



  Skala, kärna ur och tärna gurkan.
  Skala, tärna moroten och bleksellerin. Koka hastigt i vatten med en skvätt vinäger och salt.
  Skala och skiva löken. Rimma i vinäger och lite salt.
  Tärna och stek fläsket. Låt rinna av på papper.
  Strimla tortillasskivorna. Kör dom antingen i ugn på 90 grader, eller kör dom i mikron.
  Blanda alla ingredienser till salladen i en bunke, tillsätt olivolja och salt precis innan servering.
  Blanda ihop majonnäs, crème fraîche, ketchup tabasco och smaka av med salt.

2004-11-13

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept