VARMRÄTTER


Kreolskans söndagsgryta

 

 

 

 

Portioner: 4


600 g fläskfilé
smör
2 bratwurst eller annan kryddstark korv
1 msk vetemjöl
100 g syltlök
150 g svarta oliver
1 strimlad röd paprika
3/4 dl hackad ättiksgurka
3 dl vispgrädde
1 tsk smulad mejram
salt
nymalen svartpeppar


Putsa fläskfilén och skär den i knubbiga skivor. Skär korven i centimetertjocka skivor.
Bryn kött och korv i smör i en tjockbottnad gryta. Lägg i paprikastrimlorna. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över vetemjölet och rör om. Tillsätt grädden och låt koka upp. Lägg i syltlök, oliver och ättiksgurka.
Låt grytan puttra 10-15 minuter. Späd med buljong eller grädde om det behövs och smaka av kryddningen.
Värm grytan före serveringen.

2004-11-14

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept