VARMRÄTTER


Bogfläskgryta med bönor

 

 

4 portioner


600-700 g färskt bogfläsk i skivor
1 msk smör eller margarin
salt
vitpeppar
2-3 kryddnejlikor
1/2-1 msk kinesisk soja
1 1/2-2 dl vatten
rivet skal av 1/2 citron
1 pkt djupfrysta gröna bönor eller 1/2 burk haricots verts
(finklippt persilja eller kryddkrasse)


Bryn fläskskivorna i matfett. Lägg över skivorna i en eldfast serveringsgryta.
Krydda väl med salt, peppar, nejlikor, soja och citronskal.
Häll på vatten och låt grytan puttra över svag värme 15-20 minuter.
Lägg ner bönorna mot slutet av stektiden.
Strö eventuellt över finklippt grönt.
Servera med potatis.

2005-02-20

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept