VARMRÄTTER


Äppelfläsk med kanel
4 port

6-8 potatisar
1-2 gula lökar
2 syrliga äpplen
2 msk smör
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 krm mald kanel
300-400 g rimmat sidfläsk i skivor
hackad persilja


Skala och skär potatis, lök och äpplen i tunna klyftor.
Stek potatis- och lökklyftorna på svag värme i smör, så de får fin färg. Öka värmen, lägg i äpplena och låt dem bli lite mjuka. Smaksätt med salt, peppar och kanel. Ta upp och håll det stekta varmt.
Stek fläsket knaprigt på medelstark värme tills det fått fin färg. Låt det rinna av på hushållspapper.
Varva köttet med potatis-lök-äppelklyftor. Strö över hackad persilja och servera med t ex tomater.

03-20-2005

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept