VARMRÄTTER


Fläsk- eller lammgryta med curry

 

Portioner: 6


1 kg benfritt färskt bogfläsk (eller lamm)
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 msk curry
3 dl yoghurt
1/2 kg linser



1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär köttet i tvåcentimeterstärningar.
2. Lägg köttet i en bunke. Blanda i löken, vitlöken, curryn, 1 tsk salt och yoghurten. Låt stå i en timme. Det räcker, men det gör ingenting om det får stå längre.
3. Lägg köttet med sin marinad i en gryta. Blanda i linserna och häll på så mycket vatten att det precis täcker köttet. Låt koka upp och lägg på locket.
4. Sjud på ganska svag värme i ungefär 1 timme och 15 minuter eller tills köttet och linserna känns mjuka. Titta till grytan emellanåt så att det inte kokar torrt. Späd i så fall med mera vatten.
5. Servera med ris.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept