VARMRÄTTER


Kamkotlett med grönsaksris och paprikasås

 

 


4 port

4 fläskkotletter

Grönsaksris:
3 dl ris
1½ tsk curry
1½ msk smör
6 dl vatten
½ tsk salt
½ squash
2 morötter
1 broccolibukett
1 msk matolja

Paprikasås:
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 gula paprikor
1 vitlöksklyfta
1½ dl creme fraiche
½ msk maizena ljus redning
cayennepeppar
ev gurkmeja eller saffran


Grönsaksris:
Fräs ris och curry i smöret, späd med vattnet och salta. Lägg på lock och låt koka 15-20 minuter.
Hacka squash och morötter och fördela broccolin i små buketter. Fräs grönsakerna i oljan och vänd ner i det kokta riset.
Paprikasås:
Koka upp vattnet med buljongtärningen. Kärna ur och hacka paprika och vitlök och tillsätt i buljongen. Låt koka ca 5 minuter.
Mixa paprikakoket och häll det genom en sil ner i kastrullen igen. Tillsätt creme fraiche och maizenaredningspulvret. Koka upp och smaksätt med cayennepeppar. Förstärk ev såsens färg med gurkmeja eller saffran.
Snitta kotletterna rejält, som en kam, så de inte drar ihop sig under stekningen.
Stek kotletterna i matfett tills de är genomstekta, ca 3 minuter per sida. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.

2005-04-10

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept