VARMRÄTTER


Annas festkotletter



4 portioner

2 msk smör eller margarin
4 kotletter
salt & peppar
2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
3 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 purjolök
Smält smör eller margarin i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs kotletterna ner och steks gyllenbruna på medelvärme, 3 minuter per sida brukar räcka för att få dem genomstekta. Salta och peppra. Ta upp köttet och håll det varmt under aluminiumfolie.
Häll buljong i pannan. Koka upp. Smaka av med mango chutney, sambal oelek och grädde. Låt småkoka i ca 5 minuter.
Lägg i kotletterna och servera med pasta där du låtit purjolök i strimlor få koka med de sista 5 minuterna.


2005-06-19

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept