VARMRÄTTER



Kotletter med rosmarin

 
Portioner: 4

4 fläskkotletter
1 hackad gul lök
1 msk (fransk) senap
½ dl vitt vin eller vatten
2 dl crème fraiche
1 msk rosmarin
grovmalen svartpeppar
salt
smör eller margarin

1. Krydda kotletterna med salt, svartpeppar och rosmarin och stek dem i smör eller margarin på medelhög värme. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt kotletterna eftersteka tills de är möra.
2. Lägg kotletterna på ett fat och täck med folie eller dylikt.
3. Fräs löken, tillsätt senap och vitt vin (eller vatten) och därefter crème fraiche. Rör om och låt koka upp.
4. Lägg de varma kotletterna i såsen, strö över hackad persilja och servera med kokta grönsaker och klyftpotatis eller mos.
 


26 februari 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept