VARMRÄTTER



Schweizerschnitzel

 
4 port
Ingredienser
8 tunna skivor, ca 600 g skinkinnanlår
4 skivor rökt skinka
ca 100 g lagrad ost, t ex grevé
 

Panering:
½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 dl ströbröd


Till stekning:
smör

 


Lägg ut 4 köttskivor på en skärbräda. Lägg först på tunt hyvlad ost, sedan rökt skinka och sist hyvlad ost. Lägg resten av köttskivorna på.
Dubbelpanera schnitzlarna. Vänd dem först i vetemjöl blandat med salt och peppar. Därefter i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt gärna schnitzlarna ligga på skärbrädan en stund så paneringen torkar till.
Stek schnitzlarna i smör i en stekpanna på ganska svag värme tills köttet är genomstekt och paneringen fått fin färg, ca 4 minuter på var sida.
Servera med klyftpotatis och en sallad.

 


02 april 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept