VARMRÄTTER



Gratinerad karré

 

 

4 port
 
Ingredienser
4 skivor karré, ca 500 g
salt, peppar
margarin eller smör

Gratängsås:
skal av 1 apelsin
ca 1 dl saft av apelsin
2 dl mjölk eller grädde
2 dl vatten
1-2 msk kalvfond
ca 2 msk Maizena redning till ljusa såser
ca 1 dl riven ost


Ugn: 225 grader

 

Gör så här
Salta och peppra köttskivorna. Bryn dem i matfett och lägg över dem i en ugnsfast form.
Skala apelsinen tunt och strimla skalen. Förväll strimlorna någon minut, häll bort vattnet.

Såsen:
Koka upp grädde eller mjölk och vatten. Tillsätt fond och redning. Låt såsen koka upp. Lägg i apelsinstrimlorna och smaka av med saften, salt och peppar.
Häll såsen över köttet och strö över osten. Gratinera 10-15 minuter i ugnen.
Servera med potatis och grönsaker.

 


01 september 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept