VARMRÄTTER



Champinjonöverbakad kassler

 

 

4 portioner
 
Ingredienser
1 gul lök
10 champinjoner
2 msk smör eller margarin
1 kall kokt potatis
Salt och peppar
1 knippe finhackad persilja
1 msk finhackad färsk dragon eller 1 tsk torkad
1 äggula
1 dl riven lagrad ost
400 g benfri kassler

 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka löken. Ansa och finhacka champinjoner och persilja. Fräs lök- och champinjonhacket i matfett i en stekpanna. Pressa i potatisen och smaksätt med salt och peppar. Blanda ner persilja, dragon, äggula och ost. Skär kasslern i 4 lika stora bitar och lägg bitarna i en ugnssäker form. Fördela champinjonblandningen över bitarna. Ställ in i ugnen c:a 15 minuter, eller tills rätten har fått fin färg.
Servera ett gott potatismos till.

 

19 november 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept