VARMRÄTTER



Fläskfilé med tomat- och mozzarellatäcke

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
Ugnstemperatur 250º

ca 500 g fläskfilé
1 msk flytande margarin eller
olja
1 tsk salt
8-10 cocktailtomater, i skivor
1 dl basilikablad, hackade
1 liten röd lök, hackad r
125 g mozzarella, i skivor

Tillbehör:
5 dl blandade salladsblad
4 portioner ris, kokt
ca 200 g broccolibuketter, kokta
 
Gör så här
Skär bort senor och hinnor på filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn dem i fettet tills de fått ljusbrun yta, men fortfarande är rosa inuti. Salta.
Lägg skivorna lite omlott i en ugnssäker form. Täck dem med tomater, basilika, lök och sist ostskivor. Ställ in formen i övre delen av ugnen och gratinera tills osten smälter, ca 10 minuter.
Servera med tillbehören.
 

10 december 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept