VARMRÄTTER



Italienska kotletter

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 kotletter av lamm, kalv eller gris ca 600 g
smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 1/2 tsk salvia
1 msk balsamvinäger
1 dl russin

 
Gör så här
Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en traktörpanna. Tillsätt mjölet utrört i vattnet, grädde, buljongtärning, salvia, balsamvinäger och russin. Låt såsen koka upp. Stek kotletterna i smör i en stekpanna, 2-3 min/sida. Salta och peppra. Lägg ner kotletterna i såsen och låt dem puttra några minuter.
Servera med lätt kokta grönsaker och potatis eller pasta.
 

18 mars 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept