VARMRÄTTER



Gratinerade fläsknoisetter

 

 

4 port
 
Ingredienser
1 fläskfilé, ca 600 g
salt och peppar
smör till stekning
ca 150 g kallrökt skinka

Sås:
1 dl vitt vin
1/3 köttbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1-2 krm vitlökssalt
ev. 1 msk vetemjöl utrört i lite vatten

Gratinering:
150 g gorgonzolaost
Ugn: 275 grader

 
Gör så här
Skär köttet i ca 3 cm tjocka skivor. Salta och peppra köttet. Stek det några minuter på varje sida. Lägg filébitarna i en smord ugnsfast form. Stoppa in hopvikta skinkskivor under varje filébit.
Vispa ur pannan med vin, buljongtärning, vitlökssalt och grädde. Häll såsen i en kastrull. Koka ihop ett par minuter till lagom konsistens. Red ev. med vetemjöl utrört i vatten och låt koka ett par minuter under omrörning.
Mosa osten och klicka på varje noisette.
Gratinera ett par minuter tills osten fått fin färg. Servera med kokt potatis, grönsaker och såsen.

 

06 maj 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept