VARMRÄTTER



Filé i grönpepparsås

 

 

Portioner: 2
 
Ingredienser
250 g fläskfilé
1 tsk smör
1 dl buljong
2 msk gul lök
1 msk frystorkad grönpeppar
1 dl matlagningsgrädde
400 g kokt och kall potatis
1 tsk smör
salt
peppar
 
Gör så här
1. Börja med såsen. Koka upp buljongen och löken. Låt koka 5 minuter. Tillsätt grönpeppar och grädde.
2. Stek köttet 2-3 minuter per sida. Salta och peppra. Flytta över i såsgrytan.
3. Riv potatisen grovt. Salta. Stek potatisraspet i en stekpanna 3 minuter. Vänd och stek andra sidan 3 minuter.
4. Hetta upp köttet och såsen och servera med potatiskakan. Servera till exempel med sockerärtor.
 

23 oktober 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept