VARMRÄTTER



Kassler Africana med paprikaris

 


Portioner: 4

500 g kassler
2½ dl matlagningsgrädde
1 tsk curry 
saft av 1 apelsin
2 msk mango chutney
2 bananer 
2 msk riven kokos

Paprikaris:
1 gul lök
1 gul paprika 
1 röd paprika 
1 msk olja
2 dl långkornigt ris 
4 dl vatten
1 tsk salt 

Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Skiva kasslern tunt. Lägg skivorna lite omlott i en lätt smord ugnssäker form.
Rör samman grädde, curry, apelsinsaft, mango chutney och kokos till en sås. Fördela den över köttet. Ställ in i ugn ca 20 min.
Skala bananerna och skär i skivor. Lägg dem ovanpå rätten och låt dem vara med de sista 5 minuterna av tillagningen.
Skala och hacka löken till paprikariset. Skölj, kärna ur och hacka paprikorna. Fräs det gröna i oljan i en gryta några minuter. Tillsätt ris, vatten och salt. Rör om. Koka under lock på medelvärme 18-20 min.
Servera kasslern paprikariset och i små skålar med bitar av apelsin, melon, ananas och mango chutney.

19 februari 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept