VARMRÄTTER


Fläskfilé tonnato

 

Portioner: 8


800 g fläskfilé
smör till stekning

Marinad:
2 dl olivolja
2 dl vitt vin
1/2 dl vitvinsvinäger
2 lagerblad
2 msk salvia hackad färsk
2 msk rosmarin hackad färsk
salt & peppar

Tonfisksås:
2 burkar tonfisk i olja à 150 g
2 äggulor
1 dl köttbuljong ljus
2 dl vispgrädde
salt & peppar

Garnering:
1 citron skivad
1 dl kapris ca, gärna cocktailkapris
färsk salvia



 Sätt ugnen på 150C.
 Bryn köttet i smör runt om så det får en vacker färg. Efterstek sedan i ugnen tills köttet är genomstekt, ca 20 minuter. Låt köttet kallna.
 Blanda under tiden ingredienserna till marinaden. Låt köttet marinera i ca 12 timmar, vänd det ett par gånger under marineringstiden.
 Häll av oljan från tonfisken. Mixa tonfisk, äggulor och kalvbuljong. Häll sist i grädden och smaka av med salt och peppar. Förvara såsen i kylen fram till servering.
 Skär köttet i tunna skivor. Fördela skivorna på ett fat. Ringla över tonfisksåsen och servera resten i en skål bredvid.
 Skala citronen med kniv och skär den i tunna skivor. Strö över kapris och några blad färsk salvia.

2002-06-17

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept