VARMRÄTTER



Goda grytan med bogfläsk och bacon

 

 

4 portioner
 
Ingredienser
300 g benfri bogfläsk
smör eller margarin
salt, vitpeppar
200 g bacon
1 blomkålshuvud
2 purjolökar
2-3 medelstora morötter
2 dl buljong
 
Gör så här
Skär bogfläsket i ca 2 x 2 cm tärningar och bryn dem fint i lite smör eller margarin. Krydda med salt och peppar och lägg köttet på en tallrik så länge.
Rulla baconskivorna (hela eller halverade) till fasta rullader och fäst med tanpetare. Bryn dem i sitt eget fett i stekpannan.
Ansa grönsakerna. Dela blomkålen i buketter, skär purjon i bitar och skiva morötterna.
Varva kött, grönsaker och baconrullar (tag bort tandpetarna) i en gryta och slå på buljongen.
Koka grytan under lock ungefär en halvtimme eller tills kött och grönsaker är genomkokta.
Smaka av skyn och servera.
 
 

11 januari 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept