VARMRÄTTER



Bräckt kassler med spenat och potatispytt

 

 

Portioner: 4
 

0,6 kg kassler
smör till stekning
salt och peppar

Potatispytt:
10 st. potatisar i tärningar
1 knippa salladslökar i skivor

Spenat:
250 g fryst bladspenat
1 finhackad gul lök
malen muskotnöt

Tillbehör:
2 dl Rödvinssås
färsk timjan till garnering
 
Gör så här
1. Stek potatisen i en stekpanna och smaka av med salt och peppar. Tillsätt salladslöken när potatisen är klar.
2. Fräs undertiden löken lätt i lite smör och tillsätt spenaten på slutet. Rör runt lite lätt så att spenaten mjuknar och smaka av med salt, peppar och lite muskot.
3. Skiva upp kasslern och stek den 1-2 minuter på varje sida i lite smör på medelstark värme.
4. Lägg upp den varma spenaten, tärnad potatis och kassler på en tallrik. Servera rödvinssås till och garnera med lite färsk timjan.
 

17 maj 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept