VARMRÄTTER



Fylld fläskfilé

 

 

Portioner: 4
 

ca 500 g fläskfilé
ca 100 g god leverpastej
1 - 2 msk smör eller margarin
ca 1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1 vitlöksklyfta
ca 50 g färska champinjoner
1/2 dl torr sherry
2 1/2 dl buljong (tärning)
1 tsk fransk senap
någon droppe Worcestershiresås
2 - 3 msk grädde
(2 msk hackad gräslök eller 1 msk hackad kapris)

 
Gör så här
1. Skär en skåra längs köttet och platta ut det lite. Salta och peppra. Bred över ett lager leverpastej. Vik ihop köttet så det ser helt ut och bind om det med ett steksnöre.
2. Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn köttet runtom. Krydda med salt och peppar. Efterstek under lock på svag värme 15 - 20 min. Ta upp köttet och håll det varmt.
3. Finhacka under tiden champinjonerna och vitlöken . Fräs dem i lite fett i pannan efter köttet. Tillsätt alla övriga ingredienser utom grädde och gräslök eller kapris. Koka ihop skyn utan lock 8 - 10 min. Smaka av med grädde, salt och peppar och ev. gräslök eller kapris.
4. Skär köttet i skivor. Servera med skyn, kokt, gärna pressad, potatis och någon grönsak, t ex ärter, bönor eller minimajs.
 

28 juni 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept