VARMRÄTTER



Fläskfilé Bolognese

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600 g fläskfilé
1/2 dl olivolja
2 morötter, i små tärningar
1 hackad gul lök
1/4 blekselleri, i små tärningar
2 vitlöksklyftor, fint hackade
2 msk tomatpuré
3 dl rödvin
4 msk kalvfond
1 tetra krossade tomater
salvia
timjan

 
Gör så här
Dela fläskfilén i 8 medaljonger ā 75 g.
Bryn fläskfilén i en stekpannan med olivoljan.
Lyft upp medaljongerna och lägg i alla hackade grönsaker och låt dem fräsa med tomatpurén utan att det tar färg.
Slå på vinet och kalvfonden och låt det sjuda in i grönsakerna.
Slå i den krossade tomaten och lägg i de brynta medaljongerna samt salvia och timjan.
Låt sjuda i ca 5 min.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Serveras med pasta eller ris.

27 september 2009

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept