VARMRÄTTER


Rökt korv på äppel-lökbädd

 

4 pers


4 gula lökar
4 äpplen
1 matsked smör
1 tsk timjan
1 dl äppeljuice eller äppelmust
400-500 g rökt korv, t ex. falukorv, isterband, frukostkorv

 Skala lök och äpplen.
 Fräs upp lök och äpplen var för sig i en stekpanna med lite matfett. Lägg efter hand upp allt i ugnssäker form.
 Strö över timjan och häll på äppeljuice eller äppelmust.
 Grädda i ugn i 200 grader i ca 15 min.
 Snitta korven på några ställen med vass kniv. Lägg korven på lökäppelbädden. Sätt in i ugnen igen.
 Fortsätt att grädda i ugnen i ca 20m min. eller tills korven får fin färg, verkar genomstekt och lök och äpplen är kokta.
 Servera direkt ur formen med kokt potatis och gärna en råkostsallad. Senap är gott till.

2003-01-30

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept