VARMRÄTTER


Kummindoftande korvgryta

 

 

Portioner: 4


vitkålshuvud, -3/4 kg
2 dl vatten
1 kött- eller grönsaksbuljongtärning
1 tsk kumminfrön
400 g falukorv
2 äpplen
hackad persilja


 Skölj och finstrimla vitkålen. Lägg kålen i en gryta och häll på vattnet. Smula i buljongtärningen och blanda i kumminfrön. Låt kålen koka på svag värme under lock ca 5 minuter.
 Dra skinnet av falukorven och skiva eller skär den i bitar.
 Skölj, kärna ur och klyfta äpplena.
 Blanda ner korv och äpplen i kålen och låt grytan koka 4-5 minuter till.
 Strö över hackad persilja och smaksätt eventuellt mer. Servera med kokt potatis.

2003-02-09

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept