VARMRÄTTER


Korv Stroganoff

 

 

 

Portioner: 4

300 g falukorv
1 msk margarin eller smör
2 gula lökar
3 msk tomatpuré
1 1/2 dl kaffegrädde
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar


 Dra av skinnet av korven och strimla den.
 Skala och hacka löken.
 Bryn matfettet och fräs korv och lök några minuter i stekpanna.
 Späd med tomatpurén utrörd med grädden. Låt det hela småputtra några minuter under lock. Krydda med salt och svartpeppar och smaka av.
 Spaghetti eller ris smakar bra till Stroganoff.

Anm. Vill man ha en mustigare och kryddstarkare korvröra kan man byta ut kaffegrädden mot creme fraiche (ej den magra) och krydda med tabasco, chili- eller cayennepeppar.

2003-03-09

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept