VARMRÄTTER


Isterband med apelsin- och svartpepparglaserade morötter och smålökar

 

 

 

Portioner: 4


4 isterband
16 små morötter
15 - 20 små färska syltlökar, eller små gula lökar
1 apelsin
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk grovmald svartpeppar
1 msk smör
1 ask smörgåskrasse
salt och peppar



 Stek isterbanden efter konstens alla regler.
 Skala morötterna. Koka dem i rikligt med saltat vatten.
 Kyl ner dem i kallt vatten när de är genomkokta.
 Gör detsamma med de små lökarna.
 Tvätta apelsinen noga. Riv 1/4 av skalet på ett fint rivjärn. Pressa ur all juicen.
 Lägg smöret i en kastrull och häll på juicen, apelsinskalet och vinäger. Låt smälta och vänd då i morötter och smålökar. Smaka av med rikligt av svartpeppar. Låt vätskan koka in. Smaka av med saltet och servera grönsakerna till det nystekta isterbandet med klippt krasse över och potatispuré.

2004-01-14

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept