VARMRÄTTER


Enkel korvgryta med rotfrukter

 

4 pers.

½ kg potatis
4-5 morötter
2-3 palsternackor
7 dl köttbuljong (tärning + vatten)
1 lagerblad
1 purjolök
400 g mager falukorv
5-6 kryddpepparkorn
salt och svartpeppar
1 knippe persilja

 

 Skala potatis, morötter och palsternackor. Skär morötterna och palsternackorna i slantar och potatisen i ganska tjocka skivor. Koka upp buljongen i en kastrull och lägg i lagerbladet. Lägg i rotfrukterna och låt koka i 8-10 minuter. Skölj och ansa purjolöken och skär i slantar. Skär korven i halvmånar. Tillsätt korven, purjolöken och kryddorna i buljongen med rotfrukterna. Låt koka ytterligare 5-10 minuterna.
 Strö över persilja och servera.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept