VARMRÄTTER


Grönsaksgryta med korv

 

 

4 port.


200 g färsk spenat el fryst bladspenat
1 påse frysta wokgrönsaker, ca 400 g
1 msk olja
1 burk röda bönor, ca 400 g
1 dl vatten
grönsaksbuljongtärning
salt, peppar
4 kryddstarka korvar, t ex kolbasz


 Skölj (eller tina) spenaten. Fräs wokgrönsakerna i oljan i en kastrull och rör om under tiden. Lägg i spenaten och låt den fräsa med.
 Låt bönorna rinna av och blanda ner dem i kastrullen. Späd med vattnet och smula i buljongen. Låt allt koka ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar.
 Dela korvarna på längden och grilla eller stek dem. Servera med grönsaksgrytan och gärna med en klick matlagningsyoghurt.

2004-03-02

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept