VARMRÄTTER


Korvgratäng med grönsaksbotten

 

 

 

Portioner: 4


1 squash, 300-400 g
2 gula lökar ca 175 g
2-3 tomater ca 150 g
tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 1 msk olja
300-400 g fettsnål korv av falukorvstyp t ex korvett eller falukorv
1 tsk torkad oregano eller
1- 1 1/2 msk hackad färsk oregano
1- 1 1/2 dl riven lagrad ost

Tillbehör:
ca 700 g kokt potatis
ca 200 g finstrimlad vitkål
ev bröd

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva squashen ganska tunt och dela ev skivorna mitt itu. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Dela och skiva tomaterna.
3. Varva squash, lök och tomater med salt och peppar i en ugnssäker form. Droppa över oljan.
4. Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
5. Drag av skinnet på korven och skär den i skivor. Dela ev skivorna om de är stora. Tag av folien på formen. Strö över oregano och lägg på korven. Strö på osten.
6. Fortsätt grädda mitt i ugnen men utan folie tills rätten har fin färg ca 15 min.

2004-06-08

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept