VARMRÄTTER


Chorizogryta

 

 

 

4 portioner

2 lökar
1 morot
2 potatisar
1 msk olivolja
150 g rökt sidfläsk
300 g chorizo
1 burk krossade tomater (à 400-500 g)
dl vatten
2 vitlöksklyftor
tsk timjan
tsk rosmarin
tsk oregano
1 burk vita bönor (à 425 g)
salt
svartpeppar
chilipeppar
1 knippa persilja


  Skala och hacka lök, morötter och potatis. Fräs detta i olivolja tills de mjuknat något.
  Skär bort svålen på sidfläsket och skär det i tärningar. Skiva chorizokorvarna. Bryn detta tillsammans med grönsakerna ca 10 minuter.
  Tillsätt de krossade tomaterna och vattnet. Pressa i vitlök och tillsätt de andra örtkryddorna. Salta och peppra och tillsätt ev chilipeppar.
  Låt grytan puttra under lock i 15-20 minuter. Tillsätt bönorna och smaka av.
  Servera grytan med rikligt med klippt persilja.

2004-11-04

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept