VARMRÄTTER



Falukorv på sjömansvis

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600 g falukorv
2 gula lökar
6 potatisar, skalade
1 litet spetskålshuvud
1 lättöl
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
1 liten knippa dill
2 dl lättcremefraiche
2 msk grovkornig senap
1 msk smör
salt och peppar


 
Gör så här
Skala potatisarna. Skär potatis och lök i centimetertjocka skivor. Svetta i smör. Häll på öl, vatten och buljong. Sjud i ca 15 minuter. Plocka bladen och skär ner kålen i stora bitar. Låt sjuda med i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att ha i dill. Skär korven i tjocka bitar och stek den. Blanda ihop crème fraiche och senap i en skål, Smaka av med salt och peppar och servera till korvgrytan.

 

 

2005-03-17

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept