VARMRÄTTER


Färgstark falukorv

 

4 port


2 äpplen
1 gul lök
1 msk olja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1-2 msk kalvfond
msk japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk timjan
salt, peppar
400 g falukorv
1-2 dl riven ost
Ugn: 225 grader


 Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
 Skala, skiva och fräs löken mjuk i lite olja i en kastrull. Häll över tomatkrosset.
 Blanda fond, soja, vitlök, timjan, salt och peppar. Lägg i äpplena och låt dem koka med ett par minuter. Smaka av. Häll blandningen i en ugnssäker form.
 Dra skinnet av korven, skiva den och lägg skivorna över grönsakerna. Strö på osten och gratinera ca 15 minuter.
 Servera med potatismos, pasta eller ris.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept