VARMRÄTTER



Kokt korv med pepparrotssås

4 port

400 g falukorv
2 purjolökar
8-10 morötter
3 dl buljong (vatten+buljongtärning)

Pepparrotssås:
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
½ tsk salt
3 msk riven pepparrot
ev en gnutta socker

Dela korven i fyra tjocka skivor. Ansa och skär grönsakerna i bitar. Låt dem koka knappt mjuka i buljongen. Lägg i korvbitarna och låt dem bli riktig varma.
Smält matfettet i en liten kastrull. Häll i mjölet och rör om. Späd med mjölken och sjud i 4-5 minuter. Smaka av med salt, pepparrot och ev en gnutta socker.
Servera korven med grönsakerna, kokt potatis och pepparrotssåsen.


2005-09-28

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept