VARMRÄTTER



Korvgryta
 
4 pers.

200 g falukorv i skivor
2 chorizokorvar i bitar
2 morötter
200 g champinjoner
6-8 salladslökar
100 g rotselleri
4 vitlöksklyftor
5 dl hönsbuljong
2 msk kinesisk soja
2 lagerblad
4 hela kryddpepparkorn
2 msk maizenamjöl utrört i vatten
salt och malen vitpeppar

Bryn korven på hög värme i stekpanna tills den får en fin färg och lägg över i en gryta.
Skala och skär morötterna i tunna skivor. Lägg ner dem i grytan.
Skiva champinjonerna, löken, rotsellerin och vitlöken. Fräs grönsakerna i stekpannan, lägg ner i grytan.
Tillsätt buljongen och kryddorna. Koka sakta i 5-10 minuter.
Red av med maizenamjölet utrört i vatten.
Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med bröd och ris.

onsdag 30 nov 05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept