VARMRÄTTER



Falukorv med pepparrot

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
500 g falukorv
4 stora potatisar (klyftas)
2 morötter (skärs i bitar)
1 dl gröna ärter
1 gul lök (klyftas)
½ l grönsaksbuljong (=vatten + buljongtärning)
1 lagerblad
1-3 vitpepparkorn

Sås:
3 dl gräddfil
2-3 msk riven pepparrot
 
Gör så här
Rör ihop gräddfil och pepparrot. Ställ kallt. Lägg lök, potatis och morötter i en kastrull. Häll på buljong och kryddor och låt sjuda i minst 15 minuter. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och lägg i när 5 minuter återstår. Lägg i ärtorna på slutet.
Servera med kokt potatis.
 

18 maj 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept