VARMRÄTTER



Chorizokorv med couscous

 

 

4 port
 
Ingredienser
300-400 g kryddig korv, typ chorizo
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 2 cm färsk ingefära
ca 400 g rotfrukter, t ex 2-3 morötter, 1 palsternacka och en bit rotselleri
2 tomater
2 dl vatten
1 buljongtärning
ca 1 msk kryddig sås, typ hot chilisås eller ett par droppar tabasco
3 dl couscous
4 dl kokande vatten
1 tsk salt
persilja
 
Gör så här
Skär korven i knubbiga bitar. Skala och hacka löken, skala och finhacka vitlöken och ingefäran. Skala och skär rotfrukterna i bitar eller tärningar. Skär tomaterna i bitar.
Smält lite fett i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära några minuter under omrörning. Blanda ner korven och rotfrukterna och fräs ytterligare några minuter. Rör i tomater, buljong och kryddsås. Koka upp och sjud under lock på svag värme tills rotfrukterna är lagom mjuka, ca 15 minuter.
Mät upp couscous i en skål. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll den över couscousen, lägg på lock och låt stå 5 minuter.
Smaka av grytan och strö hackad persilja över.
Rör om i couscousen med en gaffel. Fördela den på varma tallrikar med korv och grönsaker ovanpå.
 

17 januari 2007


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept