VARMRÄTTER



Sjömannens korvgryta

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
ca 450 g falukorv
10 potatisar
2 gula lökar
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 flaska ljust lättöl
smör
salt
 
Gör så här
1. Skala och skiva potatisen 1/2-centimetertjockt.
2. Skiva löken och korven tunt.
3. Stöt pepparkornen i en mortel och Sätt ugnen på 225 grader.
4. Varva potatis, lök och korv i en gryta. Det översta lagret skall vara potatis. Mellan varven strör du kryddpeppar, saltar lätt och lägger dit lagerbladet.
5. Häll över öl och klicka över lite smör. Låt stå i ugnen i ca 30 minuter eller tills potatisen känns mjuk.

Servera med senap och bröd. Strö gärna lite persilja över innan servering.
 

22 maj 2007


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept