VARMRÄTTER



Korv Marrakech

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
2 1/2 dl bulgur
5 dl hönsbuljong
6 wienerkorvar 3%
1 gul lök
4 tomater
2 tsk smör-& rapsolja
2 tsk stött spiskummin
1/2 dl hackad persilja
2 dl kokta kikärter

Het sås:
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 -1 tsk sambal oelek
 
Gör så här
Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Skär korven i bitar. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i bitar. Stek korv, lök och tomater i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Krydda med spiskummin och persilja. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.       Blanda ner kikärter och bulgur. Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till.

30 oktober 2007


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept