VARMRÄTTER


Falukorv med rotsakspytt

 

 

Portioner: 4


500 g mager falukorv
3 msk senap
2 tomater i skivor
1 msk ströbröd
300 g kålrot
300 g palsternacka
300 g morot
400 g potatis
2 stora lökar
1 msk margarin
örtsalt och timjan


Tillbehör:
salladsblad, persilja


 Dra skinnet av korven och skär den i skivor, men inte ända ner; korven ska hålla ihop nedtill. Lägg den i ett ugnssäkert fat. Bred senapen på korven och stick in tomatskivor mellan varje skiva. Strö på ett tunt lager ströbröd.
 Stek korven i 225 grader i ca 20 minuter tills den har fått fin färg.
 Skala rotfrukterna och skär dem i små tärningar. Mjukstek alltsammans på låg värme och smaksätt med örtsalt och timjan. Lägg rotfrukterna på en tallrik och placera den stekta korven överst.

2004-02-05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept