VARMRÄTTER

Kranjskaspett med salsa fresca

 

 

Portioner: 4
Tid:

1 förp. Scan Kranjska kryddiga korvar 260 g
1 rödlök i 8 klyftor
2 röda paprikor delade i 8 bitar
1 tsk spiskummin
100 g fetaost
ev. hackad koriander
8 grillspett

Salsa fresca:
8 tomater
2 msk olivolja
1 finhackad röd chilifrukt
2 msk finhackad färsk koriander
1 finhackad vitlöksklyfta
 
Gör så här
Skär tomaterna i grova bitar. Vänd dem i olivolja i en skål. Smaksätt med salt, chili, koriander och vitlök. Halvera korvarna. Trä upp korv, lökklyftor och paprikabitar på spetten och grilla tills de fått färg, ca 3-5 minuter. Smaksätt med spiskummin och salt. Skär fetaosten i 8 bitar och trä dem på spetten. Lägg spetten på grillen strax innan de ska serveras så att osten blir mjuk.
Servera spetten med lite hackad koriander samt salsa fresca.

 

04 december 2008

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept