VARMRÄTTER

Bulgur med chorizo och sweetchili

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 portioner fullkornsbulgur
2 msk pressad citronsaft
1 rödlök
1 paprika
3-4 chorizokorvar
1 msk olivolja
oregano eller timjan

Sås
2 dl kesella
3 msk sweetchili
1 dl hackad persilja
salt och peppar
 
Gör så här
1. Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Rör ner citronsaften.
2. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikorna i bitar och skiva korven.
3. Stek löken i oljan några minuter i en stor stekpanna eller traktörpanna. Lägg ner resten av ingredienserna och stek tills allt är varmt under omrörning.
4. Blanda ned bulgur och det kryddgröna, smaka av med salt och peppar.
5. Rör ihop kesella, sweetchili, persilja och smaka av med salt.
6. Servera korvgrytan med sås och bröd.


 
 

 

11 februari 2009

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept