VARMRÄTTER

Falukorv Anglais

 

 

Portioner: 6
 
Ingredienser
400 g Falukorv
100 g tärnat sidfläsk
1½ dl frysta syltlökar
1 tsk kapris
1 msk hackad gräslök

Mos:
600 g potatis
3 dl mjölk
50 g smör

Sås:
1 dl balsamvinäger
½ dl olivolja
½ buljongtärning
50 g färsk babyspenat
 
Gör så här
Skär falukorven på längden och halvera sedan skivorna. Grilla falukorven i het stekpanna eller över glöd. Stek syltlökarna i lite smör så att de får färg. Tärna och stek sidfläsket. Blanda falukorv, syltlök och sidfläsk. Tillsätt kapris och gräslök.
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av i 5 minuter. Tillsätt varm mjölk och smör. Vispa ordentligt, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Koka upp balsamvinäger och tillsätt olivolja och buljongtärning. Mixa med stavmixer och smaksätt med salt och peppar. (Tips: Droppa bara på såsen, det blir en ganska kraftig vinägersmak)
Garnera rätten med färsk spenat.
 

 

03 april 2009

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept