VARMRÄTTER


Korvspett med klyftpotatis och äppelsalsa

 

4 portioner


500 g grillkorv
1 gul eller röd lök i klyftor
grillolja

Äppelsalsa:
2 skivor vitt bröd, kantskuret
1 dl konc äppeljuice
2 äpplen, grovrivna
1 msk senap
1 tsk curry
lite pressad citron
salt
peppar

Servering:
klyftpotatis



 (Ugnstemperatur grill 250 eller utegrillen.)
 Dränk brödskivorna och vispa sönder dem. Blanda ner äpple, senap, curry och citron. Smaka av med salt och peppar.
 Trä upp korv och lök på grillspett. Pensla med olja, grilla ett par minuter, vänd spetten och grilla ytterligare några minuter.
 Servera äppelsalsan och ugnsstekt klyftpotatis till korvspetten.

2002-06-07

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept