VARMRÄTTER


15 juli 2000

Flamberad Entrecôte

4 pers.

4 skivor entrecôte à 150 g
½ tsk nymalen svartpeppar
1 tsk salt
3 msk smör
½ dl whisky
Kött och grillkrydda

 

Sås:
2 dl crème fraiche
2 tsk ljus fransk senap
2 tsk torkad dragon
2 msk hackad persilja
salt

  Låt köttet ligga framme en stund. Krydda med svartpeppar och kött & grillkrydda. Hetta upp en stor stekpanna, bryn smöret. Stek köttet 2 minuter på varje sida, något längre tid om det önskas genomstekt. Salta efter stekningen. Lyft pannan från värmen. Stäng av köksfläkten. Häll över whiskyn och tänd på. Skaka lite på pannan tills lågorna slocknat. Lägg över köttet på varma tallrikar eller på uppvärmt serveringsfat. Håll det varmt, gärna i ugnen, 100 . Rör ner crème fraiche, senap, dragon och persilja i stekpannan. Koka upp, smaka av med salt och peppar och ev. ytterligare några droppar whisky. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock.

 

Tillbehör:
 Stekt, skivad squash, haricots verts, råstekt potatis.

George Gershwin (1898 - 1937): Rhapsody in Blue
J.S. Bach (1685-1750): Orchestral Suite No 3 in D Major
Johann Pachelbel (1653-1706): Canon in D Major
Christoph Willibald Gluck (1714-1787): Orfeo ed Euridice
Max Bruch (1838-1920):: Conserto No 1 for Violin & Orchestra
Antonio Vivaldi (1678-1741): The Four Seasons
Ludwig van Beethoven (1770-1827): Symphony No 39 & Overture Corilan, Op 62
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Symphony No 39 & Conserto No 3 in G Major, K 216
Nikolay Andreievich Rimsky-Korsakov(1844 - 1908): The Flight of the Bumblebee
inspirerade mig under matlagningen

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt

"Jag är intresserad av framtiden, därför att jag kommer att tillbringa

resten av mitt liv där."

Kettering