VARMRÄTTER


9 september 2000

Lammgryta med indiska dofter

4 pers.

500 g benfritt lammkött av rygg eller stek
3 vitklöksklyftor
smör
1 tsk salt
1 msk färsk riven ingefära eller 1/2 msk malen ingefära
1 tsk garam masala
1 krm cayennepeppar
11/2 dl vatten
1 msk mjöl
11/2 dl matlagningsyoghurt
färsk korander eller bladpersilja

 

1. Skär köttet i 3 cm stora bitar.
2. Skala och hacka vitlöken.
3. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Fräs vitlöken.
4. Lägg vitlök, salt och alla kryddor i grytan. Rör om och häll på vattnet. Låt grytan koka ca 30 min.
5. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten. Rör ner det och koka grytan ytterligare 3 min. Garnera med färsk koriander eller bladpersilja.
6. Servera ris smaksatt med 1 tsk gurkmeja och kall matlagningsyoghurt till.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Kokbok

Låt oss inte älska med tomma ord utan med handling och sanning.

1:a Johannesbrevet 3:18