VARMRÄTTER

"I nödfall äter djävulen flugor. "(Tyskland)

 

 


17 februari 2001

Biff, chilismör och vitlöksmos

4 pers.

 

4 skivor biff eller entrecôte, ca 500 g

Mos:
3/4 kg mjölig potatis
4 vitlöksklyftor
1½-2 dl matlagningsgrädde
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Chilismör:
50 g rumsvarmt smör
1 tsk sambal oelek
rivet skal av ½ lime
½ tsk salt
2 msk hackad gräslök


 Skala och koka potatisen. Skala och skiva vitlöken. Häll av vattnet på potatisen och mosa den. Värm grädden och rör ner den i moset.
 Fräs vitlöken i smöret på svag värme tills den är ljusbrun. Rör ner vitlöksfräset i moset. Salta och peppra.
 Rör ihop chilismöret. Stek köttet i en stekpanna. Lägg upp på tallrikar och bred över chilismöret. Servera med potatismos och kokt broccoli.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix