VARMRÄTTER


Biff med sockerärter

 

4 pers.

500 g sockerärter
3 msk olja
2 tsk ostronsås
500 g rumpstek
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tunna skivor strimlad färsk ingefära
1 msk soja
1 röd chilifrukt som kärnats ur och hackats

 

 Snoppa, skölj och torka ärterna. Hetta upp 1 msk av oljan i en wok, lägg i sockerärterna och stek under omrörning i 1 minut. Tillsätt ostronsåsen och rör om. Ta upp ur woken och håll varmt.
 Putsa köttet och dela det i 4 delar. Hetta upp resten av oljan, lägg i köttet, vitlöken och ingefäran och stek tills köttet fått stekyta på båda sidor. Ta upp ur woken och strimla köttet. Lägg tillbaka köttet i woken och fortsätt att steka under omrörning i ytterligare 5 minuter. Stänk soja över.
 Lägg upp på ett serveringsfat och servera med skivad chilifrukt.
(Går bra med broccoli eller spenat istället för sockerärt.)

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept