VARMRÄTTER


12 maj 1999

Vitlöksstekt biff med rödlöksröra

4 pers.

Rödlöksröra:

 Skala och halvera lökarna, skär dem i tunna skivor. Fräs en stund i olivolja. Tillsätt honung, vinäger och övriga kryddor. Späd med vattnet och låt koka ihop till en simmig röra, ca 10 minuter.

Stek eller grilla biffarna 2-3 minuter per sida. Mot slutet av stekningen, pressa i vitlöken i pannan och på köttet. Se till så att varje biff får litet vitlök på sig.

Lägg en klick rödlöksröra på varje tallrik, biff ovanpå. Garnera med basilika och rödlöksringar.

Servera med klyftpotatis.

Tips! Biffen kan bytas ut mot lammkotletter.

Gustav Mahler: Symphony No. 2 "Resurrection"

inspirerade mig under matlagningen

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Kokbok