VARMRÄTTER


25 september 1999

Gryta med nötkött och öl

4 pers.

 1.Hacka löken och stek den i smöret i en stekgryta. Tillsätt köttet och bryn i cirka 5 minuter. Krydda med salt, peppar, malen koriander och timjan. Häll på öl tills det täcker köttet helt och låt sjuda försiktigt i 1 timme.

2.Tag upp köttet med hålslev och lägg det åt sidan. Sila såsen och häll tillbaka i stekgrytan. Red med mjölet och tillsätt senap om så önskas. Sjud under omrörning tills såsen tjocknat, cirka 2 minuter.

3.Lägg tillbaka köttet i såsen och värm upp ordentligt. Servera med kokt potatis och syltlök.

Ölet i receptet är det klassiska flamländska bruna ölet, Liefmans Goudenband.

 

Hector Berlioz (180369): La Damnation de Faust
Ludwig van Beethoven: (1770-1827): Symphony No 4 in B-flat major. Op. 60
Liszt: (181186) Hungarian Rhapsody No. 4
inspirerade mig under matlagningen

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt